söndag 11 december 2016

Ny förpackning samma innehåll

Utseendet är nytt men innehållet är detsamma. Välkommen till min nya bloggadress: nouw.com/boåsen

(klicka på bilden för att komma direkt dit)
Den enkla anledningen är att jag helt enkelt växt ifrån den här bloggportalen. Jag vill utvecklas i mitt sätt att förmedla text och bild om inredning i min vardag, vilket den här sidan inte ger möjligheter till. På nouw.com/boåsen kan jag experimentera och göra mina bilder rättvisa. Denna sidans möjlighet att blogga från mobilen har lagt av, på nya portalen fungerar det dock fint vilket förhoppningsvis resulterar i fler spontana inlägg. Hoppas ni följer efter! 


onsdag 7 december 2016

måndag 5 december 2016

Puta Madre

Så vårt restaurangbesök gjorde verkligen intryck, och lägger sig högt på topplistan. Känslan på Puta Madre beskrivs som att stiga in i en atmosfär och epok där drömmar och fantasier utbryter lika plötsligt och kraftfullt som smaksensationen från en Piquant Chili Habanero från Tijuana. Inredningen ska spegla tidigare 1900-tal där lampor med fransiga tygskärmar och guldramar pryder väggarna och där stora, tunga, röda sammetsgardiner hänger ner och som valv i taket.




Dryckeslistan levererades i en tidning där Margaritas drinkarna prydde första uppslaget, och var deras specialitet. På baksidan fanns nämligen alla de 327 tequila sorter som fanns i baren. Medan vi smuttade på varsin margarita och åt guacamole med krispiga tortillas gick vi i lugn och ro genom resten av menyn. Må de vara det bästa med att vara barnledig, allt kan ske i lugn och ro med tid för njutning.



Smält queso Oaxaca toppad med rökt sidfläsk och chili poblanosalsa. Serveras med handgjorda tortillas.

Handgjorda majstortillas fyllda med långkokt fläsklägg, salsa pico de gallo, chipotlemajo och friterad svål. Serveras med en varm sallad på majs, epazote, majonäs, queso fresco och chili de Arbol.

Lammlägg som legat i långkok gjord på chile chipotle, chile ancho och chile mulato samt nejlika, kanel, kummin, vitlök och silverlök. Serveras på en rajas gjord på rostad chile poblano och silverlök med ris, svarta bönor och Puta Madres hemmagjorda majstortillas.


Huuuur gott?! Rekommenderas starkt. 

söndag 4 december 2016

Göteborg

Två dagar i Götet, bara jag och min man. Inte mycket som kan gå fel där inte. Checkade in på Scandic Rubinen, på avenyn, och tog sedan promenaden mot de där butikerna som man inte får missa när man är i Göteborg. Granit, Artilleriet, Granpa, Norrgavel, Zara och Rum21, till exempel. Strosande och drömmande, med ett stopp för att serveras lunch av Yannick Tregaro på Vallgatan 12 och för att beskåda julspel med både dromedarer och åsnor vid den stora kyrkan, återvände vi till hotellet några julklappar rikare för en dusch, vila och ett glas Cava. Senare på kvällen hade jag bokat bord på restaurang Puta Madre på Magasinsgatan, som jag tidigare hade fått tips om. Det besöket förtjänar dock ett eget inlägg. Restaurangen som var fylld med små lampor och tunga sammets tyger gav oss ett extremt mysig och murrig intryck. Utöver detta var maten och de välgjorda margarita drinkarna fantastiska. Vi satt där länge. Pratade, skrattade. Oj vad vi kände oss värda detta. Innan hemfärdden igår hann vi inhandla av ännu fler julklappar, med shopping på Kungsmässan i Kungsbacka.