torsdag 23 april 2015

Födelsedag


Idag var det ingen vanlig dag för idag var det min födelsedag. Solig och härlig, lunchdejt med bästa kollegan och den här fina blomman från mamma. Passade mig för övrigt perfekt eftersom den var helt i plast och därför på sin höjd behöver dammas av några gånger per år. Den enda blomman i vårt hus som kommeratt  överleva till nästa födelsedag. Till helgen tar jag hit familjerna på kalas så då blir det ännu mer paket och firande! 

onsdag 22 april 2015

Grillen

Grillpremien är avverkad både en och två gånger, hos Malin och Ludde i sommarstugan och under helgen hos Pauls brandiskollega. Men fortfarande så ljuvligt gott. Igår hände det igen, och det var visst inte bara grillen som sattes i brand. Diverse rishögar också, som blivit när Paul har snyggat till i trädgården. Ibland är han lik min pappa den där Paul, smygpyromaner båda två. Så ska man tydligen dras till män som liknar ens pappa också. Kvällsmaten smakade underbart, hoppas på många fler grillmiddagar. 


Imorgon är det i och för sig min födelsedag och då får jag välja maten, kanske ska tända grillen igen då?

söndag 19 april 2015

Drömsemester i Thailand

Vilken drömsemester vi bjöds på i Thailand med massa sol, bad, utflykter och god mat, under den allra kallaste delen av vintern. Bättre sent än aldrig att bjuda på en bildkavalkad av härliga semesterbilder från paradiset. Längtar tillbaka till fantastiska dagar på vita stränder, varma bad, roliga middagar och  spännande kortspel med familjen. Bodde toppen hela tiden på platser man inte tror finns i verkligheten. Jag hoppas inte det var sista gången jag spenderar en likadan semester med det här sällskapet. 


Första dagarna i Ao Nang (Krabi), long tail båtarnas mötesplats. Fin strand med härlig strandpromenad, men här på balkongen på Phra Nang Inn 
Gick till hamnen och hoppade på en long tail båt med matvaror till Koh Jum, vår andra destination
Finaste skumpigaste taxin 
Fantastiska milslånga stränder
Närmast vår hydda, med 40 steg till havet. 


Vårt boende på Freedom resort, ett talande namn för ett perfekt boende helt ensamt vid en udde
Vaknar gärna till den här utsikten från sängen, varje morgon
Moppeutflykt runt ön

Till ytterligare en fin och öde strand
Thaimassage var och varannan dag
Mammas och pappas boende på Freedom, havsutsikt åt alla håll, inte minst från duschen där solnedgången hade första parkett
Dagsutflykt med snorkling i kristallklart vatten och lunch på den här vita stranden




Long tail båt till sista destinationen, Koh Lanta

Visst kan man se på Premier League även i Thailand, den här baren hade bildligt talat allt

Twin Bay Resort i bakgrunden, fint läge vid Koh Lantas låååånga strand
Thai cooking class hos Time for Lime med bland annat Pad Thai på menyn


Vi provade på att dyka med full utrustning
Lunch vid poolen och alla dessa fruitshakes
Jag vill tillbaka! Tack underbara mamma och pappa för att ni tog med oss på denna resa. Ett oförglömligt minne av helt fantastiska dagar tillsammans.

Frukost

Helg=sen frukost. En något nyttigare sådan idag med bröd som jag ropade in under gårdagens auktion i kyrkan. Jag är en riktig frukostoman, dagens bästa måltid. Dessutom på glasverandan med öppen dörr där inte ens vinden som letar sig in är kylig, underbart. Annars? Hindersprövningen godkände äktenskap mellan mig och Paul *phu* ;) så nu finns det ingenting som kan stoppa oss, snart blir det bröllop! Nu väntar långpromenad med Wilma och att lusläsa nätets alla lampshoppar efter badrumslampor, för snart kommer elektrikern hit och fixar med det sista och då vore det ju toppen om de kunde komma upp. Ha en fin dag! 

torsdag 16 april 2015

Badrum färdigt

Sådär, då har vi kommit någotsånär iordning i badrummet också. Nu har nämligen glas skivorna framför duscharna och badkaren kommit på plats. Nog för att man blir ivrig och vill ha allt färdigt på en och samma gång, men visst är det också en charm i att se saker bli färdiga med jämna mellanrum. Letar fortfarande efter lampor över speglarna och en rottingfotölj. Där ligger de här från Tine K högt på önskelistan. Annars känner vi oss supernöjda och tycker att det blev över förväntan. Jag är så svag för blandningen mellan det grafiskt svarta och vita tillsammans med naturmaterialen i korgarna, bänken, betongskivan och det betongfärgade kaklet. 






söndag 12 april 2015

Vårpromenad

I helgen var det dop för lilla Alice, där lyckades jag fånga dessa stiliga grabbar på bild. Resten av helgen har varit lika lyckad, lugn och skön med bland annat en långpromenad. Hittar nya vägar hela tiden och passerar titt som tätt spännande platser. I närheten ligger en torplämning där man tydligt kan se var huset en gång stått. Till det en matkällare, bättre bevarad än själva huset. Hoppas ni får en härlig vecka!






måndag 6 april 2015

Såpaskurade golv

Trots att renoveringen tidsmässigt gick över förväntan och vi hann mycket mer än vad jag på slutet trodde, återstår såklart en del saker. Bland annat att såpaskura golvet i salen vilket vi tog tag i under  mars. Golvet i sovrummet skurades dagen innan inflytt men eftersom detta är sisådär 30 kvadrat större så blev det ett projekt för sig. Det stod mellan att slipa eller skura de gamla trägolven, och med risk för att ångra oss började vi med att såpaskura. Skulle vi sedan inte bli nöjda, eller tröttna, kan vi alltid slipa dem i efterhand. 

Såhär gjorde vi. Dammsug golvet ordentligt. Blöta ner brädorna med hjälp av en ej urvriden trasa, kommer såpan åt ett torrt golv lämnar det fläckar. Viktigt att använda kallt vatten. Skurning med varmt vatten gör att brädorna blir grå och är då svåra att få ljusa igen. Tre brädor i taget var lagom. 



Använd sedan en skurborste med hård borst och såpa utspädd i kallt vatten. Vi har använt flytande linoljesåpa från Gysinge byggnadsvård. Sedan skurade vi ytterligare en gång med enbart kallvatten. 



Därefter dammsög vi golvet med en våtdammsugare vilket verkligen var att föredra eftersom det bildas pölar med skitigt vatten. Det går såklart att använda trasor till att torka upp golvet men vår erfarenhet var att det gick åt många trasor och att de fort blev väldigt smutsiga av det skitiga vattnet. Svårt att fånga på bild men till höger ser ni det färdiga resultatet. Lukten från nysåpade golv går inte av för hackor.


fredag 3 april 2015

Långfredag

Lång solig frukost i glasverandan. Fridfullt. Och precis som jag skrev det invigde Paul sin födelsedagspresent precis utanför, cirkelsågen. Bara att fortsätta med dagen som innehåller långväga lunchbesök och grillpremier i Gisselbacka. Årets påskris med vita och bruna fjädrar från Svedrins trädgård och de fina påskkärringarna i näver som jag fått av mamma. Hönan i silver är nästan det enda påskpyntet som kommer fram hos oss, det är bara för att den är så himla söt. 



Glad påsk!

torsdag 2 april 2015

Inbjudningskort

Vi har en rolig tid framför oss när bröllopsplanerna nu börjar sättas till verket. Checklistan bockas av i en väldig fart. Nu ska de stora bitarna ha fallit på plats men redan i början av året tog det fart på riktigt. Först ut med klipp och klistrande av inbjudningskort. Min idé var lite overkill tyckte Paul, rolig tyckte jag. Blev himla nöjd med resultatet dessutom, härligt att kunna starta denna fantastiska resa på det sättet.  




Med en skärmaskin kommer man långt. För många ark var det som skulle skäras till rätt storlek, stansas i hörnen och sedan klistras på ett naturfärgat papper och sedan på ett grått som vi vek ihop så att det kunde "stängas igen" och som bonus fick en ficka på sidan där mer information fick plats. Ska försöka få tag på en bild på det färdiga resultatet inom kort. Idén fick jag härifrån