lördag 29 november 2014

Förbereder advent

Idag tog jag med Wilma ut i skogen för att plocka hem granris och lingonris. För nu ska det pyntas för advent. På hygget fanns det många små söta granar och en fick i sin helhet följa med hem. Skulle kunna sätta en gran i varje rum så fina som de är även när de är små. 


Kvällen bjöd på pizza med Mallan och en sväng på bygden. Hoppas ni haft en härlig lördag!

torsdag 27 november 2014

Snälla tomten

Om du behöver lite hjälp på traven står detta högt på min önskelista denna jul. 


Sax HAY här/ Cage lamp med klämma här/ Dammvippa HAY här/ Gatto bordslampa Flos här/ Ljusbox Bxxlight här/ Kopparkastruller här, här och här/ Långhårigt fårskinn Organic sheep company här/ Brevpress med maskros Botanique här/ Tvättkorg Sene här/ Ljusgrå linnelakan här

onsdag 26 november 2014

Triangl

44 dagar kvar! Mamma och pappa har bjudit med hela familjen till Thailand, så 10 januari drar vi mot värmen. Jag längtar så jag spricker, tur att jul och nyårstider går fort. Snart är vi i paradiset och lagom till det har jag unnat mig en ny bikini som jag ska strosa runt i på de vita stränderna. Har suktat efter alla snygga från Triangl ett tag och nu hade jag ju den bästa anledningen att slå till. Denna i korall blev det, trots att jag också var riktigt sugen på den i korall och rose på bilden nedan. Nästa gång. 


Den är tillverkad i ett neopren typ, samma material som i våtdräkter så tror det kommer kännas riktigt fräsch och stabil. Enda nackdelen är att det kostar en slant i frakt eftersom butiken finns i staterna.



måndag 24 november 2014

Du glömmer väll inte ljusen?

Varning för ordvits men ett hett tips i höstmörkret är de här ljusen från IKEA. Fast såklart, mer för att inte riskera att det blir hett eftersom de är batteridrivna. Jag har dem själv i likadana ljusstakar som Frida (fast svarta, även dem från IKEA) och kan därmed gå i god för att de är ruskigt nära att lysa lika fint som riktiga lågor. Så varför inte njuta av mysig belysning utan att behöva vara det minsta rädd för eldsvåda. 

Frida Ramstedt /Trendenser.se

söndag 23 november 2014

Fynd från ladan

I Skottlanda satt Wilma alltid i trappan och spanade. Hon har inte riktigt hittat samma utkiksplats i Boåsen, men där kom vi till undsättning. Ut i ladan och rotade bland alla gamla möbler och visst hittade vi den perfekta Wilma-tronen. En lagom stor och djup kökssoffa, som måste agerat säng en gång i tiden. Den är nämligen utrustad med nedfällbara armstöd och fin fin stål-nät botten under trälocket. Än så länge lät vi bara skura av den med såpa men vi kommer säkert att måla om den i framtiden. 





Om sanningen ska fram ville inte Wilma vänja sig vid sin nya favvo plats så snabbt som vi tänkt. Jag däremot kan absolut vänja mig med att sitta där och filosofera och spana ut över ägorna. Helgens bästa aktivitet här med ett stort glas kaffe och Pinterest i telefonen. 

tisdag 18 november 2014

Vad har ni i synliga burkar?


Värmeljus, kaffebönor, müsli, havregryn och diskmedelstabletter. Vad skulle ni ha i  synliga glasburkar? En står forfarande tom. Burkarna är dels loppisfynd, från Bra&begagnat samt Ankis Magasin (den stora). 

söndag 16 november 2014

Nya stilleben


Jag tröttnar tyvärr ganska snabbt på stilleben och hemma hos oss pågår det ständigt förvandling i inredningen. I Skottlanda hade dock alla saker prövat sig fram på de skänkar och byråer som var möjliga, det hade lixom tagit stopp inredningsmässigt. Därför blir det på något sätt extra kul att helt få börja om, fantisera och möblera, ta bort och lägga till. Det här är så roligt, jag fullkomligt älskar att se en installation växa fram. Har en känsla av att det halvrunda bordet i hallen på övervåningen kommer att få många olika utseenden framöver. Såhär ser det ut idag, bara en lärkkvist (som fortfarande ligger på tork) som fattas.

torsdag 13 november 2014

Flora

Vill bara titta in och tipsa om City Gross nya porslin i serien Flora designat av Malin Björklund ritar. De är dina till riktigt fina proser, från 45 kr/ del. Visst är det sött?

bild: Malin Björklund ritar

onsdag 12 november 2014

Out with the old, in with the gold


Äntligen har jag fått tummen ur och bytt mobiloperatör och är därmed kontaktbar igen. Boåsen har inte levererat den bästa teckningen man kan önska varpå vi har tvingats byta ur våra gamla lurar. Med visst vemod hamnar marmorfodralet och den lilla fyran i skrivbordslådan för att ge plats åt det senaste, i finaste guld. 

tisdag 11 november 2014

Skärbräden i björk


Trots att det var pappa som firades i helgen, var det vi barn som fick välja ut ett fång med skärbräden att ta med hem. Eller pappa behandlade dom och levererades dem idag. Nu åker alla plastbräden åt fanders, en fågel viskade att trä ska vara mer hygieniskt. Dessutom är de så fina, jag tog både en i ek och flera i björk. Min pappa har högar med olika storlekar, så jag tror jag vågar lova att detta bara är att mejla mig (beatricetjarnbro@gmail.com) vid intresse och få bli vid ett av dem till ett överkomligt pris. 


Perfekt till kvällsmackan eller som ostbricka till finmiddagen. Jag är inte mycket för att fota mat, men som hushållets näst största smörgåsälskare är detta en bild jag kan stå för. Godaste knäckemackan är den med avocado och citronpeppar på. 

söndag 9 november 2014

Finhelg

Vilken underbar helg, bara massa trevligheter. Förmiddagsfika med mamma och pappa runt köksön. 


Fotbollshäng med Malin och Ludde och inflyttningsmiddag som tack till fluttgummor och flyttgubbar. Dream come true efter att det senaste 1,5 året ha drömt om att få avnjuta en middag i Boåsen med våra närmsta vänner. Ofattbart men sant, och hemskt trevligt som ni ser (till och med i trapphuset). 


Idag har vi fått träffa lilla Alice för första gången, en underbart söt liten tjej som under större delen av besöket låg och sov i min famn. Nattis och Frans har all rätt att vara stolta över detta underverk. Helgen avslutades med firande av älskade pappa där vi bjöds på god paella. Jag är omringad av underbara människor. 


Industrilampor och kakelugnar

Under veckan som gått har Rickard hjälp oss att foga kakelugnarna, blank och fina. Han använder en blandning av krita, mjölk och vatten som inte bara fungerar som fog utan även har en polerande effekt på kaklet. De ser som nya ut, tack Rille!





Elektrikern har dessutom gjort sitt det sista, monterat de vägguttag och lampknappar som fattades. Och så kopplade han ihop lamporna från Granit som vi införskaffat tidigare, för att placera över köksön. Det blev precis så bra som vi tänkt oss. Glödlamporna med fina glödtrådar är från Elmodul



tisdag 4 november 2014

First snapshots

Nu känner jag bara lycka. Den har såklart funnits i grunden hela tiden men utmattningen var starkare. Nu när jag fått massa energi tillbaka är jag bara lycklig. Och bjuder er därmed på ett fång bilder från de hörn där vi kommit någorlunda iordning. Vi packar sakta men säkert upp låda får låda och låter det ta den tid det tar. Ingen stress när det är här vi ska bo för resten av våra liv. Skrolla och kolla, kök och matsal med vardagsrummet på andra sidan fönstren. 





måndag 3 november 2014

Jag vann

En vecka senare och jag börjar känna att krafterna kommer tillbaka. Som nyinflyttad i ett drömprojekt tänker ni säkert att det finns hur mycket som helst att uppdatera med och det hade det säkert gjort om jag inte hade befunnit mig i en dimma under vår allra första vecka här i huset. Den senaste månaden tog verkligen kål på mig och jag har nog aldrig känt mig så trött. Köket är i ordning och vi har lyckats putta möblerna på plats men förutom det står flyttlådorna fortfarande orörda. Vi lever alltså fortfarande i ett smärre kaos men det har inte funnits någon energi eller motivation den senaste veckan att göra något åt det, vi har pausat och vilat, sovit och återhämtat oss. Men igår kväll vände det och jag kände äntligen motivation och lust att dyka ner i flyttlådorna för att ställa iordning, organisera och dekorera. 


Och bäst av allt, det går inte att misslyckats. För varenda millimeter av detta hus är perfekt om du frågar mig. Trots alla många, svåra och snabba beslut har vi lyckats få det precis som vi tänkt oss och ibland ännu bättre. Det känns riktigt bra. Om vi blir sugna på att köpa nytt att fylla rummen med? En smula kanske. Därav var jag het i budgivningen på Bukowskis market och vann mitt allra första bud. Ett par stolar i böjträ från 1900-talets början kommer göra sig fint var de än placeras. Nu när jag är på banan igen hoppas jag kunna komma upp med lite bilder från ett litet hemtrevligare Boåsen än sist ni såg det.