torsdag 28 augusti 2014

Putsat eller inte göra något alls?

Kära ni, vi behöver hjälp. När jag kom in i salen idag hade Paul pillat bort all gammal puts på den öppna spisen, och jag upptäckte hur himla fin den var under. Just precis såhär, orörd och ruff åt det industriella hållet. Eller? Vad tycker ni? Är det helt galet att bara låta den vara som den är och inte lägga nytt puts på för att kunna måla vit? Hjälp oss vi vet verkligen inte vad som blir bäst här, velar fram och tillbaka som jag vet inte vad. Kanske är det bara en fix ide jag fått och snöat in helt på allt vad den superheta industriella trenden heter, eller är den faktiskt hur tuff som helst? 


Som ni ser har muraren gjort om kanalerna inuti murstocken, varför den på den vänstra sidan är ny murat vilket tyvärr inte gör sig jättebra med det gamla slitna teglet. En idé är att putsa och vitmåla bara den vänstra sidan, bu eller bä? Kanske någon sitter inne på något annan idé? 



Skulle verkligen uppskatta en kommentar om era åsikter i det här läget. Jag är förvirrad. 

onsdag 27 augusti 2014

Önskar mig till sovrummet

Har ni sett så mycket fint som kommit nytt till Åhlens. I höstens inredningskollektion Låt världen flytta in! har dom inspirerats av bland annat asiatiska och afrikanska mönster, och så bra det blev sen. Mina favoriter fann jag direkt, "ha" begäret kom som ett brev...
bild från Åhlens.se

Bäddset Nomad för 349 SEK och Väckarklocka i kopparfärgad metal för 199 SEK. Eftersom vi ännu inte bestämt färg eller tapet till sovrummet kunde detta inspirera mig så in i moodboard mappen med dem ögonaböj. 

tisdag 26 augusti 2014

Liggande panel

Till skillnad från många andra så älskar jag regnovädret som orsakade översvämningar i Kristinehamn. Detta gjorde nämligen att snickarna inte kom fram till dagens inplanerade jobb och därför tog en heldag i Boåsen. Panelen som jag och pappa hämtade i lördags kom därmed upp på väggarna, och jag älskar den. Här i matsalen men den kommer även pryda samtliga väggar i vardagsrummet. Jag märker att jag bävar inför hur saker kommer att se ut i verkligheten, till skillnad från de bilder som jag sett framför mig. Alltid blir jag lika glad när de stämmer, och mer därtill. 



söndag 24 augusti 2014

Couronne on my wishlist

Kärlek vid första ögonkastet, vilket inföll på Formex. Jag vet inte vems monter som innehöll denna godbit men efter att ha upptäckt nyheten i Sköna hem vet jag nu att den kommer från Klong. Couronne bordet med mässing detaljer som finns både i svart och vitt, skulle passa så oförskämt bra i salen. Bästa underhållningen för oss som inte är beredda att ge plats åt ett gigantiskt biljardbord. Så, för er som har några slantar till övers vet vad som från och med nu står högst på min lista. 

bild från Klong

På altanen

Något jag tar kommer att ta med mig till Boåsen är altangolvet. Jag hoppas att vi kan lägga ett exakt likadant som någon typ av solterass utanför uterummet, just eftersom jag tycker att det bara bli finare med tiden. Sådär fint solblekt så att det nästan känns grått. 


Njuter av blomstret på altanen in i det sista. 

lördag 23 augusti 2014

Takvandring

Under Stockholms visiten passade vi på att utnyttja vår julklapp från Lynn, takvandring på Riddarholmen. Upp på vinden till Svea hovrätt bar det, på med selar och hjälmar för säkerhets skull och sedan ut på taken. Tror bildbomben som följer kan ge en rättvis bild av hur turen på taken kändes, så skrolla och kolla.









Guiden som ledde oss fram över taknocken berättade vitt och brett från historia till nutid om Stockholm som stad och dess byggnader. En förvånansvärt givande föreläsning om allt från Svea uppe på slottet till konsten att brygga öl med kroppsdelar. Detta och mycket mer framfördes på ett fängslande sätt av vår guide. Nu kan vi alltså lite mer om huvudstaden, utöver detta kan vi väll alla enas om att Stockholm är en fin stad att titta på. 




fredag 22 augusti 2014

Loppisrunda

Onsdagens lilla loppistur (läs Kvistbro, Kumla, Hallsberg, Östansjö, Askersund, Röfors och Laxå) resulterade i dessa godsaker. Visst har jag och Paul stannat på ett och annat loppis under de turer vi gjort, men det är något helt annat att åka med sin bästa vän som helt och hållet har samma avsikter som en annan, det vill säga köp köp och köp. Ska nämnas att Paul sa exakt samma sak när jag kom hem och exhalterad lassade upp mina fynd på bordet, "det var nog tur att inte jag var med". Osäker på hur jag ska tolka det. Han blev i alla fall glad för den komiska vattenflaskan med texten släckningsmaterial som han fick. 



Vad loppis kalaset kostade? Säg 200 kr och då ska ni veta att detta inkluderar en skrivmaskin, en räknemaskin, kamera, kassaskrin, ljusstake, vinkylare och diverse glasburkar. Med det sagt så kan jag konstatera att jag älskar att leta fram guldkornen som ligger gömda i loppis skjulen. 

torsdag 21 augusti 2014

Formex 2014

Det har säkert inte undgått någon att jag besökt Formex mässan. Och även om jag var osäker på om och hur mycket man fick fota så var mobilkameran framme några gånger för att föreviga det hela. Soft Nordic var det övergripande temat på årets mässa, en stil som föll mig i smaken med de mjuka pastellerna där den grå nyansen är min favorit. Dessa fyra trendutställningar fanns i Formex entrén och satte lixom punkt för hela mitt inspirationstörstande jag. För fler och mer utförliga Formex analyser kan ni besöka Husligheter, Trendenser, Addsimplicity eller Hannarty.


Raw Junction stod för den industriella looken, också helt i min smak. Ska försöka att få in en industriell touch i huset, utan att riskerar att den tar över helt. 


Dark Fragrance, en sensuell och "mysig" look. I denna del av trendutställningen hade Lynn och hennes kompanjon Isabelle från BVN Design fått in sina stolar, får jag säga att jag kände en smula stolthet? 



Wild Wood, mycket naturmaterial och en stil som jag verkligen försöka pränta in i min egen bildbank. Förhoppning är att få in så mycket naturliga material som bara går i inredningen hemma, för mig ger det ett speciellt lugn i inredningen som är svår att fånga med tillgjorda material. 


I en av hallarna hittade vi Capri Collections monter med moster Annika i. Montern var superläckert stylad då den kändes sådär härligt lyxig. Och alla fina kläder som fanns i den sen, ojojoj vilken höst- och vinterkollektion vi går till mötes säger jag bara. 


Såhär i efterhand är det svårt att sortera alla intryck och nya produkter som visades upp. Alla otroligt snyggt stylade montrar gjorde att det ibland var svårt att få upp ögonen för enskilda produkter. Ett nytt märke som jag kikade på lite extra var Lene Bierre. Har säkert sett hennes produkter förut men på Formex lade jag verkligen märke till hennes namn. Ett extra habegär orsakade korglådorna och ett svart industriellt skrivbord. Såg också att Svanefors lanserar de här snygga kuddarna till hösten 2014. Att jag alltid ska fastna för det gråa, svarta och vita. 



onsdag 20 augusti 2014

Inköp till tvättstugan

Under gårdagen roade vi oss med att beställa möblemanget till tvättstugan. Väggen mittemot kommer att bland annat att inrymma vatten- och värmepump. Därmed fick vi en vägg till vårt förfogande och med hjälp av IKEA personal blev det tillslut såhär, med ljusgrå valnötsmönstrad (Brokhult) lucka.  


tisdag 19 augusti 2014

Stockholm visit

Alltså, helgen spenderade vi i Stockholm där några saker stod på schemat. Det första var att få träffa Bobby, vår nya familjemedlem och Lynns nio veckor gamla bebis. Så liten och så fruktansvärt söt. Dessutom hann vi med ett besök på Formex, takvandring och x antal timmar på mysiga caféer och restauranger. Bildbomben som följer kan visa (förutom Formex och takvandring, som båda förtjänar egna inlägg).



Lynns frukosthak på hennes gata. Grillade mackor med fetakräm, avokado och tomat var en solklar favorit. 



Ett efterlängtat besök i Lynns butik, eller butiken där möblerna vars produktion Lynn är delaktig i säljs. Den ligger på Vaxholm, där Lynn tog oss till smultronstället ovan för lunch.  


Frukosthak numero två, tillsammans med Pauls kusin som också ville hälsa på oss Bobby. 



Getting ready for some takvandring. Jag är taggad till tänderna, Paul laddar upp med Premier League på Viaplay i mobilen.



måndag 18 augusti 2014

Sista veckan

Sista veckan av min semester och jag är nyss hemkommen från hufvudstaden, helt överfylld med energi och inspiration. Får visa er vad som la grunden till detta i ett senare inlägg. Om än min skalle brukar vara full av idéer så tror jag den har slagit rekord inför den här hösten, för visst kan vi inte sticka under stolen med att den gläntar på dörren, hösten alltså? I alla fall, jag tog kvällen vid skrivbordet så att jag åtminstone kan börja med att få ner allt på papper.


ballograf Systrarna Voltaire

bokstavsmuggar Arne Jacobsen, häftapparat Granit, helsvarta blyertspennor
(dagens fynd) Coop Forum,  ballerinor IKEA och clipboard Granit

Första projektet ger sig tillkänna redan ikväll, tänkte passa på till premiären av Paradise Hotel.

fredag 15 augusti 2014

Från sommarstuga till Formex

Tvära kast under semestern. Idag lunch hos fina Malin och Ludde som gått och blivit med sommarstuga vid vattnet här i Rudskoga, mysigt så det förslår. Hoppas få tillbringa många mysiga höstkvällar framför öppna spisen och ännu fler sommarkvällar ute på altan där.

Imorgon *trumvirvel* ska jag besöka Formex. Egentligen en branchmässa, jag vet, men jag har ändå lyckats få en biljett till mig och Paul som därmed ska få strosa runt i mässhallarna på Stockholmsmässan och insupa inspiration. Får nästan nypa mig själv i armen. Boåsen (och våra plånböcker) lever farligt.

bild: Formex.se 
bild: Formex.se 

Måste få skryta lite om Pauls syster Lynn vars företag, BVN Design redan på Formex i januari fick sina möbler utställda i Trendzon (entre utställningen), ett smärre privilegium om man designar möbler. Och så även denna mässa. Så roligt att det går bra för dem, som de jobbar och står i med att restaurera gamla möbler till nya. Här med fräckt tyg från Van Asch, ett speciellt samarbete som speciellt uppmärksammats på Formex. Ska bli kul att se dem i Trendzone och deras monter live. Men såklart även deras butik i Vaxholm som ska få sig ett besök under vår Stockholmsvisit. 

bild: Formex.se  
bild: Formex.se 

För mig som länge följt bloggare, stylister och fotografer i inredningsbranschen, har det såklart varit en dröm att i egen hög person få besöka Formex och inte bara se bilder och läsa mässrapporter i efterhand. Därför har jag verkligen sett fram emot den här helgen som ett barn på julafton.

torsdag 14 augusti 2014

Spikbruket 2014

Två gånger tidigare har jag och Paul åkt för att hälsa på hans släktingar i Spikbruket, som ligger i Virå en bit utanför Katrineholm. Hur klyschigt det än låter så är det en riktig idyll. Nog för att vi redan bor på landet, men lugnet och tystnaden som finns där kan få den mest stressade att slappna av redan när man kliver ur bilen. Anledningen skulle också kunna vara Sonja och Oves otroliga gästfrihet, att man alltid uppvaktas som hotellgäster och för att man får vara precis som man vill. God mat och långa mysiga samtal tillsammans med bastubad med denna utsikt...


...snacka om total uppladdning. 



En gång tillverkades spik här. Sedan Sonja och Ove köpte huset 1989 har de rustat upp det i gammal stil med bravur. Så himla fint. De har verkligen lyckats behålla en gammeldags känsla vilket jag önskar att vi delvis också kommer att kunna göra, jag samlade därför på mig så mycket inspiration jag bara kunde. Vad jag tar med mig? Såpa skurade golv, fina karaffer och den mönstrade tapeten i ett av sovrummen. 





Hoppas vi får möjligheten att komma tillbaka snart. När vi kom hem grillade vi hamburgare och marshmallows.