måndag 31 mars 2014

Snabb outfit

Sommartid, äntligen! Jag behövde en vårig outfit som passade dagens utflykt till Norrkvarn, dit vi blivit bjudna för släktmiddag. Då är det sån lyx att kunna springa över till butiken och roffa åt sig en. Resultatet nedan: Cameron pants, Cameron jacket och Mia top i ocean blue. Inte sista gången ni ser mig i denna, kändes så vårfin idag när det var sol och varmt. 



fredag 21 mars 2014

Happy weekend


Trevlig helg mina vänner! Jag firar in min med trevligt sällskap och god mat i Väglösa. 

torsdag 20 mars 2014

Lördagsöppet


Missa inte lördagsöppet i butiken (soldattorpet i Skottlanda) i Rudskoga! Har fyllt på med massa fina vår och sommarnyheter. Mellan 10-13 är ni välkomna!! 

onsdag 19 mars 2014

Fashion fair

Capri Collection bjöd under helgen oss återförsäljare på en heldag med en stor dos inspiration. Modevisningar, god mat och föreläsningar var lite av det som bjöds. Kunskapsförrådet vad gäller stil och material är nu påfyllt. Förutom att inspireras av de aktuella vår och sommar plaggen, fick vi en sneek peak av höstens kollektion. Oh my...så mycket snyggt vi har att se fram emot. Tack Capri för en hemskt trevlig dag!






 ...Sushi och thai till lunch. Som kaffe på maten, rykande heta höstplagg. No place I rather be.

    

    


Undo

Utan att röra ett finger, efter varsina träningspass är det här vi tillbringar resten av onsdagskvällen. Vi och rykande varma scones. 


fredag 14 mars 2014

T.G.I.F.

Äntligen fredag, jag inleder helgen med bokföring. Då kan helgen bara bli bättre. Trots att den förmodligen inte kommer att slå förra helgen, skidresa all inclusive. Strålande sol och sköna backar, god mat och varm gemenskap. 


                 

onsdag 12 mars 2014

Utbyggnad





Det ursprungliga huset hade många men stora rum, som framför allt fungerat som allrum. De tre potentiella sovrummen som fanns behövde ge vika åt åtminstone två badrum eftersom detta inte existerade från början, vilket ledde till att vi ganska tidigt bestämde oss för att huset behövde fler sovrum, och därav fick det en förlängning på 4 meter. Onödigt kan tyckas eftersom huset upplevs vara stort nog ändå, och det kan vi såklart hålla med om. Men mycket vill ha mer så just boyta kom vi fram till att man aldrig kan få för mycket av. I utbyggnaden återfinns praktiskt nog alla våtutrymmen, det vill säga ett badrum uppe, ett nere samt tvättstuga och ett sovrum. Mycket lättare att få in alla nya avlopp och vattenledningar när allt det andra också är nytt. Sedan stommen blev rest och man får en tydlig bild över husets storlek tycker vi att proportionerna blev mycket bättre, vi gillar det rektangulära framför den kvadratiska känslan man fick tidigare.

onsdag 5 mars 2014

Mellan två sten

Nästa steg i processen mot ett gåvänligt golv var att fylla den kliniskt sopade bergsytan med singel.




För att sedan platta till med en padda (maskinen till vänster för er som får konstiga associationer).


För att efter det täcka golvytan med frigolit, ett pussel mot alla ojämna stenkanter. 



Ovanpå frigoliten ringlades golvvärmeslingorna ut. 



Och på det kom Färdig Betong med slangen och fyllde upp med betong, som jämnades med marken. Från sten, till sten och så lite däremellan. Det fick genast huset att kännas beboeligt, trots att det faktumet är utom räckhåll. 



Då så grabbar var det färdig lekt i leran, kanske vi kan gå på finliret nu?