tisdag 26 november 2013

Gammalt blir nytt

Ni som känner mig vet att den där fåtöljen från Jysk följt med mig sen barnsben, ja iallafall tonårsben. Det var min första möbel jag önskade mig i present, kanske hade mitt intresse för inredning börjat redan då. Idag tycker jag tyvärr inte den är lika tjusig, lagom nedsutten och sliten i tyget. Den måste ha betytt någonting för jag hade till och med baxat in den längst bak i garderoben där den förvarats istället för att slängas. Tills i dagarna, då jag fick för mig att ställa iordning en barajagmedenbrabok-hörna. Gammal och sliten blev till ny och inbjudande i ett nafs. Enklare än att slänga över en fin filt och ett mjukt fårskinn blir det inte. Härmed konstaterat att vissa saker med automatik inte ska hamna på tippen, man vet aldrig när de kan komma till användning igen. Jag trivs i min hörna. 



söndag 24 november 2013

Helgens göromål

Vilken underbar helg. Framför allt eftersom jag fått tillbringa den med de jag tycker om allra mest. Fredagskvällen bestod av god mat och massa bubblande över några glas vin. Det var inte en dag försent att vi fick spendera tid tillsammans, utan våra män, även om det också är väldans trevligt. Inte nog med att de kom och förgyllde min fredag, som världens snällaste underbaraste hjälpsammaste kom de även förbi några timmar på lördagen för att hjälpa oss måla plank. Vi har nämligen fått den största leveransen med fasadplank som alla ska målas en gång innan de åker upp på väggen, där de måste målas igen. Mallan och Mallan, arbetsmyror som de är, ställde upp med världens härligaste entusiasm och tillsammans målade vi så det stod härliga till. Till tonerna av det bästa från 1998 dessutom. Tack för allt flickor!

Färgen på huset är avslöjad, inte den största skrällen kanske. 

Min största kärlek fick jag umgås med på lördagkvällen. Vi jobbar och tränar båda på så olika tider att det ibland känns som att vi aldrig ses. Därför var det extra kul att få tillbringa kvällen ihop, bara du och jag. Vi åt tapas på favoritrestaurangen och såg Gravity på bio. Idag har jag och Wilma varit ensamma, vi har gått den långa promenaden och beundrat höstplanteringarna i trädgården. Jag har även hunnit måla lite mer plank, en perfekt kombination av produktiv och lat.


Inspirationen till den här kombinationen fick jag från Grand Hotel.

Hoppas ni haft en fin helg. Ny vecka, nya möjligheter.

At the office

Nytt till skrivbordet. Dokumentsamlaren var en av de saker som jag tidigare i veckan skrev om, som jag hämtat från mormor och morfar. Den fick bli offer för sprayburken och himmelens vad lätt det var.  Jag vågar säga att ingen kan misslyckas eftersom det bara är att spraya bäst man vill. Lurigt var i och för sig att inte spraya för mycket på samma ställe, det rann lätt. Då märkte jag att det var bättre att spraya mindre och istället två eller tre gånger efter att man låtit det torka in en aning.



Varning, detta är starkt beroendeframkallande. Nu är det fullt fokus på att hitta mer saker som jag kan ta mig an.


tisdag 19 november 2013

Skisser

Mitt i all fotbollsyra gottar jag mig i bilderna som Rickard från Kvänum skickat oss tidigare. Flera gånger har vi varit i köksbutiken för att fila på placering och detaljer, nu senast valde vi allt från blandare till var besticklådan ska snickras. Resultatet. Bilderna ger en lite inblick, tänk dock bort den platsbyggda soffan mellan vitrinskåpet och diskbänken, det har vi tagit bort. Var det rätt beslut?





Lite klurigt att se det senaste tillskottet kanske, glasskålarna över vasken. Likadana fanns i originalköket men de var slitna och ofräscha så vi valde att beställa nya. 

Kommer det ens att gå?

lördag 16 november 2013

Kaffe över ett magasin

Dagens bästa kaffe och ett helt ok magasin, inte mycket som slår det. Motiverar mig själv inför att jag senare tänkt pallra mig ner i källaren för att måla diverse prylar jag tagit över från mormor och morfar. De har flyttat och efterlämnat sig mängder med saker. Tror att en färgflaska (jepp, jag ska spraymåla) kan göra susen och få de lagom slitna grejerna att kännas som nya. Kan hända att det kan komma upp lite före/efter bilder senare. 


Forfarande gräsänka, hoppas er lördagskväll blir roligare.

torsdag 14 november 2013

Grass widow


Vad gör man en kväll som denna. Motionspasset avklarat, hunden rastad, den godaste kvällsmackan i magen. Och sen? Tar en minut och beundrar de nya prylarna som fått flytta in på mitt mini kontor. Snyggaste tidskriftsamlaren från Granit, bokstavsmuggar från Arne Jacobsen, köpta här och nyaste prylen...ballografen från systrarna voltaire.



Sa jag att jag är gräsänka? Och föresten kom jag på att jag ska ge mig på lite manikyr innan läggdags.

söndag 10 november 2013

Söndagens inspo

Har fått lov av snällaste Malin att bjuda på lite snygga inspirationsbilder från deras hem. Jag älskar den silvriga ananasen i fönstret och marmorbrickan från hay på skänken. Och hur roliga är inte taxarna som välkomnar en i hallen. Ananasen är inköpt på kyssjohanna och taxarna har de köpt här. Varsågoda att inspireras!







lördag 9 november 2013

Lördag

Kvällen tillbringar vi hos Malin och Ludde. Vi firar med bubbel att Mallan fått fast anställning och så lagar vi supergoda hamburgare tillsammans. Ansvarsområde Paul: brödet, Ludde: hamburgare och pommes, Malin: efterrätt och jag: sallad. Fint fördelat! Precis såhär ville jag tillbringa min lördagkväll.



Ha en fin helg alla!

söndag 3 november 2013

Blåljuskalender 2014


Lagomt opartisk tar jag tillfället i akt och gör reklam för Blåljuskalendern. Löp och köp. Vinsten går till behövande småbarnsfamiljer i Kristinehamn och finns att köpa i brandstationens reception. Grabbarna i uniform kommer även att stå på Coop i adventstid för att promota och sälja sitt verk.

Planlösning nedervåning












Nedervåningens planlösning kan förhoppningsvis ge en tydligare bild av husets uppbyggnad. Det är bara att pränta in för fler bilder lär komma. Även om huset i dagsläget inte direkt har så värst mycket till rum, allt innehåll är så gott som utrivet. Men slutresultatet är ändå tänkt att bli densamma som när vi startade och därav kommer ni så småningom börja känna igen rumsfördelningen. För att förtydliga så är de fyra metrarna till höger ännu obefintliga, under uppbyggnad men i ändå obefintlig. Tack vare utbyggnaden har vi kunnat göra köket större. Som jag längtar tills vi får se det resultatet.

Allrum

Mat

Sovrum

Kök

Hall



lördag 2 november 2013